General

Afisarea articolelor postate in: Mai 2015

Dovada biblică a faptului că Luther și toți protestanții se înșeală

24 Mai 2015 
  • Apocalipsa 5:1 Apoi am văzut în mâna dreaptă a Celui ce ședea pe scaunul de domnie o carte, scrisă pe dinăuntru și pe dinafară, pecetluită cu șapte peceți.
  • Apocalipsa 5:5 Și unul din bătrâni mi-a zis: „Nu plânge: Iată că Leul din seminția lui Iuda, Rădăcina lui David, a biruit ca să deschidă cartea și cele șapte peceți ale ei.
  • Apocalipsa 6:1 Când a rupt Mielul cea dintâi din cele șapte peceți, m-am uitat și am auzit pe una din cele patru făpturi vii zicând cu un glas ca de tunet: „Vino și vezi!”

     Pare să fie evident, pentru toți cei care citesc Apocalipsa, că versetele de mai sus se referă la Biblie. Ceea ce înseamnă că Biblia este o carte scrisă ”pe dinăuntru și dinafară”, caz în care tot ceea ce este scris pe ”dinafară” poate citi oricine, dar ceea ce este scris pe ”dinăuntru” nu poate citi decât cel care are puterea de a desface cele șapte peceți. Ori, fiind vorba de Biblie, care pot fi cele șapte peceți ale ei? Protestanții zic că nu ar avea niciuna și că ei înșiși sunt capabili să priceapă toată această carte. Vechii creștini însă, cei din care s-au desprins toți protestanții, începând cu Luther, vorbesc despre ”cele șapte taine” ale Bisericii, taine pe care doar Dumnezeu le poate cunoaște și descifra. Cum altcineva nu mai vorbește în altă parte de alte ”peceți” ale Bibliei, eu zic că nu mai există nici un dubiu că aceste taine, pe care Biserica Ortodoxă le mai are încă, sunt ”cele șapte peceți” ale cărții de care vorbește Apocalipsa. Pentr că se spune clar că pecețile sunt la vedere, deci nu sunt ascunse. Luther însuși nu a negat existența acestor șapte taine, dar cei care i-au urmat au început să le elimine una câte una, până când protestantismul de azi nu mai recunoaște nici o taină. Și am putea să-i credem dacă, tot în Apocalipsa, nu s-ar specifica, mai mult sau mai puțin clar, cine este persoana care urma să rupă aceste peceți: ”leul din seminția lui Iuda, rădăcina lui David”, ”Mielul lui Dumnezeu”. Am zis ”mai mult sau mai puțin clar” pentru că primul gând este să zicem că este vorba de însuși Hristos. Totuși, dacă privim cu atenție versetul Apocalipsei, vedem că apare formularea ”un Miel”:

Apocalipsa 5:6 Și la mijloc, între scaunul de domnie și cele patru făpturi vii și între bătrâni, am văzut stând în picioare un Miel. Părea înjunghiat și avea șapte coarne și șapte ochi, care sunt cele șapte Duhuri ale lui Dumnezeu, trimise în tot pământul.

Păi cum adică ”un Miel” și de ce doar ”părea înjunghiat”? Pentru că, dacă-i vorba de Iisus Hristos, Acesta este ”Mielul” și chiar a fost ”junghiat”, nu avea cum numai ”să pară” junghiat. Lucrul acesta este greu de înțeles pentru cei care nu cunosc destul de bine Biblia. Dar cine știe o cunoaște și-și aduce aminte că ”jertfa necurmată” nu era formată dintr-un singur miel, ci din doi, dintre care unul se jertfea dimineața, iar celălalt seara, acela se duce imediat cu gândul că ”mielul care părea junghiat”, din Apocalipsa 5.6, nu poate fi decât un om care, asemeni lui Hristos, va veni în zilele noastre și va face tot ce a făcut Iisus Hristos, ba chiar mai multe. Deci ar trebui să fie un om deosebit care să clatine, încă o dată, toată lumea din temelii. Altminteri degeaba ar mai fi scris:

  • Hagai 2:6 Căci așa vorbește Domnul oștirilor: Încă puțină vreme și voi clătina încă o dată cerurile și pământul, marea și uscatul;

Și fiecare clătinare din temelii a lumii noastre va fi precedată de ”ruperea unei peceți”. Iar dacă acum vă este clar că pecețile ce trebuiesc rupte sunt cele șapte taine, atunci omul acesta ar trebui să explice clar și chiar să arate, să demonstreze, ce înseamnă fiecare din aceste taine ale Bisericii. Și abia atunci se va întâmpla, nu că vom rămâne fără taine, ci că abia atunci tainele vor fi cu adevărat ale noastre, că le vom vedea, înțelege și folosi de ele...
     Dar ce a făcut Luther și ce a făcut și face protestantismul? A ”desființat” cumva Luhter vreo taină arătându-ne clar ce este dincolo de ea? A rupt cumva protestantismul vălul care acoperă tainele și ne-a arătat ce se ascunde sub acest văl? Nu, ci Luhter a acceptat în continuare că există șapte taine iar în ceea ce privește protestanții de aci, aceștia doar au ”aruncat” pecețile, spunând că ”nu există taine”, în timp ce au copiat sârguincioși doar parte ”dinafara” Cărții, cea vizibilă pentru toată lumea, spunând că altă parte nu mai există și creînd celebrul ”principiu” Sola Scriptura. Așa ajungem la concluzia că Luther s-a înșelat și a vorbit ca un nebun, spunând că este ”Reformatorul”, deși a recunoscut că-i incapabil să ”rupă pecețile”, adică să spună ce reprezintă tainele, iar protestanții de azi sunt mincinoși, spunând că nu există nici o taină, deși este evident că Apocalipsa vorbește de șapte taine, pe care le numește ”cele șapte peceți”. Iar dacă protestantismul mărturisește fals despre Bilblie, indiferent că se numesc martori, adventiști, evangheliști, penticostali, carismatici sau mai știu eu cum, toți reprezintă același personaj din Bilblie: ”martorul mincinos”. Iar cine se ia după martorul mincinos să ia seama să nu primească și el plata acestui martor, când va veni Cel care întradevăr are puterea și priceperea de a descifra toate tainele, inclusiv cele șapte ale Bisericii.
Amin 
MarianTudorelLazar · 1347 vizualizari · 0 comentarii
Categorii: Drumul credinței

Ultimele comentarii

Cine este conectat?

Membru: 0
Vizitatori: 2

Anunt

Alegeti o tema