Calendar

Aprilie 2019
LunMarMierJocVinSamDum
 << < > >>
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Anunt

Cine este conectat?

Membru: 0
Vizitatori: 2

rss Sindicalizare

Articole

Afisarea articolelor ce apartin categoriei: Cat

Apr042013

O vedenieAzi, când mergeam spre noua catedrală ortodoxă ce se construiește în orașul meu (nu știu dacă este corect să-i zic catedrală, dar eu prefer să-i spun astfel, pentru dimensiunile pe care le are), am văzut o grămadă de ouă mari în interiorul ei. Erau ca niște ouă de dinozaur. Apoi, când am fost aproape de ea, în fața celor două turnuri laterale din fața ei (le zic oare bine turnuri?), am văzut două ouă și mai mari. Erau imense și se ridicau până la acoperiș, adică înălțimea a trei, patru sau cinci etaje (mă scuzați, dar nu le am cu aprecierile înălțimilor).
Nu știam ce înseamnă imaginea aceasta proiectată în mintea mea, când Dumnezeu mi-a spus că cele două ouă mari reprezintă două mari culte în care se va sfărâma cultul ortodox. Dar faptul că am văzut întâi ouăle mai mici, înseamnă că mai înainte se va sfărâma în mii de bucăți, fiecare biserică cu propria conducere, căci ouăle erau unul lângă altul. Iar apoi, nu peste mult timp, aceste mici bisericuțe se vor uni în cele două ouă mari.
Dar s-a mai întâmplat ceva:
Că eu m-am dus unde aveam treabă să mă duc, iar la întoarcere nu am mai văzut nimic, nici un fel de ouă. Iar deasupra catedralei parcă mai era pasărea pe care o văzusem la început (cea care făcuse ouăle) și parcă nu mai era. De-abia se mai vedea o urmă străvezie din ea. Și imediat a apărut deasupra catedralei chipul lui Isus Hristos, îmbrăcat într-o cămașă albă, până la picioare, cu capul descoperit și cu mâinile întinse în lateral, ca atunci când te prinzi în horă lângă cineva. Dar nu era prins în horă, era doar un gest de binecuvântare.
Și aici s-a terminat vedenia mea, vedenie pe care, repet, am avut-o în timp ce mergeam prin oraș, cât se poate de conștient.
Iar faptul că nu a ținut mult până m-am întors și am văzut a doua vedenie, înseamnă că cele două coarne, ce vor lua naștere din Biserica Ortodoxă, după fărâmițarea ei, nu vor ținea mult și va veni Hristos, făcând să dispară pasărea aceea grasă, ce semăna cu un cocoș îmbuibat până la a nu se mai putea mișca.
Ce vrea să însemne aceasta, judecați și singuri. Pentru că, ceea ce v-am dat și seamănă a interpretare ce-mi aparține, nu este interpretarea mea, ci sunt cuvintele pe care mi le-a spus Duhul, în timp ce îmi arăta vedenia.
Pace vouă!

MarianTudorelLazar · 2031 vizualizari · 0 comentarii
Categorii: Cat
Ian232012

Despre preluarea puterii prin manipulare

Primul lucru care m-a izbit la noua carte pe care o citesc, "Scurtă istorie a revoluției ruse", de Richard Pipes, a fost termenul "intelighenție". Sună ca un arhaism de pe vremea lui Caragiale și pare să fie vechea denumire a termenului "intelectualitate"


MarianTudorelLazar · 1546 vizualizari · 0 comentarii
Categorii: Cat